Paketering och testning av sängsensorer på boende

Detta är ett samarbetsprojekt med Helsingborgs stad där vi tillsammans ska öka vår kunskap kring att använda sängsensorer på ett boende. Sängsensorerna och tillhörande system är utvecklat av forskare på Högskolan i Halmstad och fungerar som ett verktyg för att undersöka olika parametrar av sänganvändaren som exempelvis kroppsvikt och sömnrutiner.

Observera att detta projekt fortfarande pågår. Vi kommer därför uppdatera sidan när projektet är avslutat.

sängsensorer

Bakgrund

Vi på HCH ansåg att det finns behov av vidare undersökningar kring sängsensorerna och tillhörande system och mer specifikt om hur denna teknik mäter, används och accepteras hos vårdpersonalen på boendet som tillhandahålls av Helsingborgs stad. Vår gemensamma vision är att denna typ av system upplevs som pålitligt och användbart, vilket i sin tur medför många fördelar i det preventiva arbetet på ett boende. Vi ser också att detta projekt kan resultera i ett mer långvarigt samarbete mellan Hälsoteknikcentrum Halland och Helsingborg stad.

Projektet pågår fortfarande men planeras avslutas inom en snar framtid och vi kommer därför uppdatera sidan med slutresultatet därefter.

Projektinfo

Detta är ett samarbetsprojekt med Helsingborgs stad där vi tillsammans ska öka vår kunskap kring att använda sängsensorer på ett boende.

Projektledare


Wagner de Morais

Forskningskoordinator | PhD Computer Science and Engineering

Specialistområde: smarta hem, smarta sensorer, omgivande intelligens, Ambient Assisted Living, edge/fog computing, mixed reality. Identifiera och adressera funktionskrav och kvalitetsegenskaper.

Passion i livet: matlagning och resor.

 

+46 76 171 00 28
wagner.demorais@hh.se