Kontakt

För framtidens vård och omsorg

Vi tror på att utmana det vanliga, tänka annorlunda och på att tjänster och produkter blir bättre om kunder och användare är med i processen. På Hälsoteknikcentrum Halland arbetar vi med att förändra vård och omsorgssektorn. Vi verkar i ett ständigt växlande behov av produkter och tjänster med målet att stimulera och motivera utvecklingen av innovationer. Vi fokuserar på att utveckla, utforska och utmana idéer, tjänster och produkter för sjukvård, omsorg och hälsosektorn. Vi hjälper innovatörer och företag med allt från litteraturstudier, behovsanalyser, marknadsundersökningar till prototyp- och produktutveckling samt att testa din nya produkt, tjänst eller ditt arbetssätt ute i verksamheter inom kommunal eller regional vård- och omsorg.

Med vår förankring till Högskolan i Halmstad är det möjligt att studera de viktiga komponenter som rör din produkt eller tjänst – som är till nytta för slutkunden. Hälsoteknikcentrum Halland har inte bara ett väl förankrat samarbete med Högskolan i Halmstad utan även de halländska kommunerna och Region Halland. Här arbetar vi tillsammans med studenter och forskare från högskolan, kommun- och regionkoordinatorer samt entreprenörer och företagare i utvecklingen av morgondagens hälsoinnovationer.

 

 

Vi tror på att utmana det vanliga, och vi kan vara ditt stöd på vägen!

Vi som jobbar på Hälsoteknikcentrum Halland

Vi tycker att olika är bra och arbetar för att vara en tvärvetenskaplig plattform där människor med olika utbildningsbakgrund och erfarenhet kan mötas. Olika, men enade i intresset av och passionen för att utveckla morgondagens vård och omsorg.

Projektledning, Administration & Näringsliv

Anne-Christine Hertz

Verksamhetsansvarig

Samverkan för mig är när vi tillsammans skapar skillnad i samhället och där allas åsikter är lika mycket värda. När vi har byggt goda relationer.”

 

Specialistområde: senior projektledning, biomekanik, anatomi, fysiologi, rörelselära, användarcentrerad design, usability, ergonomi, coaching, produktutveckling, erfaren workshopfacilitator och co-creator.

Passion i livet: champagne och yoga!

 

+46 70 538 45 55
anne-christine.hertz@hh.se

Emma Börjesson

Projektledare TestMiljö Halland & Jämställdhetsansvarig

Specialistområde: jämställdhetsfrågor, mångfaldsfrågor, normkritiska perspektiv, normkritisk design, workshopdesign och facilitering, projektledning.

 

+46 76 721 91 61
emma.borjesson@hh.se

Peter Uppman

Näringslivskoordinator

“Samverkan för mig är att sammanföra nya konstellationer av människor och få dem att jobba tillsammans mot ett gemensamt mål.”

Specialistområde: expert inom nätverkande.

Passion i livet: trädgårdsodling

 

Peter.uppman@regionhalland.se

Loisa Cedergren

Projektledare TestMiljö Halland (föräldraledig)

“För framgångsrik samverkan krävs stort engagemang från alla parter, det kan vara klurigt som tusan, men blir otroligt kraftfulla resultat i slutändan!”

Specialistområde: biomekanikingenjör med spetskompetens inom produktutveckling med inriktning ergonomi och innovationsteknik.

Passion i livet: har många små-passioner som förgyller mitt liv – att sy, sticka och virka, måla, spela piano, dansa, yoga, trädgårdsarbete, läsa en bok, lata mig i soffan men kanske det viktigaste, att umgås med familj och vänner.

+46 72 180 13 77
loisa.cedergren@hh.se

Virginia Wiman

Projektledare CareWare Nordic

 

Specialistområde: projektledning, folkhälsovetenskap, hälsopedagogik, kvalitativa forskningsmetoder, utvärdering, workshopfacilitering.

 

+46 72 381 28 47
virginia.wiman@hh.se

Bengt Liedhem

Projektekonom

Forskning & Akademi

Anna Isaksson

Expert inom Normkritik | Fil dr Sociologi

“Samverkan är en nyckelfaktor i allt forsknings- och utvecklingsarbete. Utan samverkan med det omgivande samhället är det svårt att förstå vilka behov som finns och vilka värden resultaten från forsknings- och utvecklingsarbete skapar.”

Specialistområde: genus, jämställdhet, mångfald och normkritik.

Passion i livet: (förutom hennes två härliga barn!) är choklad. Hon kan till och med bryta en bit av blockchokladen när det kniper.

 

+46 72 977 35 10
anna.isaksson@hh.se

Wagner de Morais

Forskningskoordinator | PhD Computer Science and Engineering

Specialistområde: smarta hem, smarta sensorer, omgivande intelligens, Ambient Assisted Living, edge/fog computing, mixed reality. Identifiera och adressera funktionskrav och kvalitetsegenskaper.

Passion i livet: matlagning och resor.

 

+46 76 171 00 28
wagner.demorais@hh.se

Elin Jonsson

Forskningsingenjör

Specialistområde: projektledning, coaching, produktutveckling, mechanical design methodology, användarcentrerad design, usability, ergonomi, disability studies, CATIA V5.

 

+46 72 977 37 62
elin.jonsson@hh.se

Region & Kommun

Amanda Melen

Kommunkoordinator Kungsbacka kommun

Anna-Lena Junghov

Kommunkoordinator Varbergs kommun

 

Specialistområde: verksamhetsutveckling, välfärdsteknik, kommunal vård och omsorg, digitalisering, håller i utbildningar och föreläsningar inom digitalisering.

 

+46 70 623 98 76
anna-lena.junghov@varberg.se

Caroline Strid

Kommunkoordinator Laholms kommun

Specialistområde: socialt arbete, socialrätt, genus och jämställdhet, pedagogik, jämställdhet och mångfald i arbetslivet, projektledning och projektarbete.

 

+46 72 528 54 00
caroline.strid@laholm.se

Mattias Törngren

Kommunkoordinator Falkenbergs Kommun

“Samverkan är det nödvändiga kit som fogar samman de stuprör vi förenklar och inordnar våra verksamheter i. Utan samverkan uppstår intressemotsättningar och konflikter från ingenstans, fjädrar blir till hönor, organisationer suboptimerar och vi löser inte vårt uppdrag.”

Specialistområde: systemutvecklare, projektledning, utredningar och analyser inom Falkenbergs kommun.

Passion i livet: utöver mitt fantastiska jobb, fru och barn får nog anses vara golfen. Jag gillar att spela golf och att umgås genom golfen.

 

mattias.torngren@falkenberg.se

Anders Dryselius

Kommunkoordinator Hylte kommun

Kommunikation & Design

Max Angenius

Interaktionsdesigner

 

“För mig är samverkan människor tillsammans i rörelse.”

Specialistområde: interaktionsdesign, user experience, interface design, user research, usability, projektledning.

Passion i livet: min passion är testa nya saker, träffa nya människor och dela med mig av mina upplevelser. Mina senaste projekt är att producera min vlogg och en podcast. 

 

+46 72 977 37 15
max.angenius@hh.se

Har du en idé och vill få hjälp att utveckla den?