Varmt välkommen till höstens första Innovation Jam!

I höstens premiär av Innovation Jam möter vi företagaren och entreprenören Jon Lindén från Falkenberg som varit med från start när IT-marknaden växte sig stark till dess att bubblan sprack för att sedan flera år senare komma tillbaka till USA och få vara med om att öppna NASDAQ-börsen i New York.

Idag driver Jon även bolaget Ekkono som ligger i framkant med hur ”internet of things” kan kopplas ihop med ”machine learning”.

 

Från Falkenberg till USA
Efter en studentexamen i Falkenberg fick Jon direkt jobb som programmerare och jobbade ett antal år tills han blev rekryterad av ett amerikanskt företag i slutet av 90-talet. IT-branschen blomstrade och gick för hög maskin. Men när bubblan sprack 2001 fanns inga pengar kvar i branschen, då flyttade Jon istället hem till Sverige och startade bolaget Netintact. Ur krisen med en unik idé för optimering av datatrafik kämpade Netintact sig fram med sex anställda och nådde succé 2006 när de blev uppköpta av ett amerikanskt företag, Procera Networks Inc, och 2011 fick han vara med och öppna börsen på NASDAQ i New York — något som endast få entreprenörer får vara med om under sin karriär.

 

Effektiv data genom enkla produkter
Jon är även medgrundaren och strategichef vid Varbergs-företaget Ekkono. Ett bolag som arbetar med “machine learning” kopplat till “internet of things” — där redan existerande lösningar via en tillhörande verktygslåda får egna artificiella hjärnor. Genom att använda sig av mindre enheter med långa batteritider går att skapa mer riktade lösningar för olika användningsområden, ett exempel kan vara en sensor som lär sig mäta närvaro i en lägenhet, men istället för att bara mäta “trubbig data” som ofta är generell och inte lika exakt, går det att mer specifikt mäta inte bara till vilket rum utan också baserat exempelvis på beteenden eller andra parametrar, beroende på vad som ska mätas och till vilket syfte.

 

Innovation Jam är en samtalsserie som äger rum den första torsdagen i varje månad i Hälsoteknikcentrum Hallands lokaler, vid tillfället bjuds alltid på en enklare lunch till föranmälda deltagare. Håll koll på vårt kalendarium här på hemsidan för kontinuerliga uppdateringar kring samtalen som sker med personer från olika branscher inom näringsliv, samhället och akademin.

 

Kom och lyssna och ta del av fantastisk historia!

Vi bjuder på en mindre lunch till föranmälda, du hittar anmälningsformuläret längre ner på sidan. (glöm ej att tala om du har några särskilda kostavvikelser).

Tid 6:e september kl.12:00-13:00

Plats Hälsoteknikcentrum Halland (Du hittar oss i glasgången i A-huset, mitt emot Spiro).
Högskolan i Halmstad. Kristian IV:s väg 3, 301 18 Halmstad

Klicka på ikonen nedan för att hitta eventet på facebook:

Jon Lindén, företagaren och entreprenören från Falkenberg som varit med från start när IT-marknaden växte sig stark till dess att bubblan sprack för att sedan flera år senare komma tillbaka till USA och få vara med om att öppna NASDAQ-börsen i New York.

Rebecca Sellergren är konferencier på Innovation Jam, annars arbetar Rebecca som moderator, skådespelerska och kulturkoordinator. I och med hennes tillhörighet till nätverket Dramalogen tillhör det hennes vardag, att med kulturen som verktyg, arbeta med uppdragsgivare som önskar kreativa seminarier för sina anställda exempelvis på teman som bemötande, svåra samtal och övrig fortbildning. Rebecca har även medverkat på underhållningsevent och livar gärna upp tillställningen tillsammans med kollegor från Dramalogen.