Välkommen till Innovation Jam
– torsdag 4 maj kl. 12–13

Välkommen till Innovation Jam! En samtalsserie som äger rum den första torsdagen i varje månad i Hälsoteknikcentrum Hallands lokaler. I samband med evenemanget bjuds på lunch. Anmäl dig i formuläret nedan, senast den 2 maj!

Hälsoteknikcentrum Hallands egen ”David Letterman” Rebecca Sellergren är konferencier på Innovation Jam. Tillsammans med dagens gäst delar de med sig av kunskaper och erfarenheter kring framtidens innovationer inom hälsa och teknik.

Du kommer till exempel att få veta hur en nyss utvecklad algoritm finns inbäddad i mer än 5,5 miljarder mobiltelefoner och hur en stärkelsemolekyl i ett känt livsmedel kan bli den bästa fuktåtergivaren i framtidens hudkräm. När tillfälliga händelser får stora konsekvenser. När idé blir till produkt och när forskning blir till företag.

På torsdag den 4 maj är Sarah Fredriksson gäst. Sarah är grundare av Genovis, numera vd för Edvince och nyligen invald i IVA (Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien).

TID: Torsdag 4 maj, kl. 12–13
PLATS: Hälsoteknikcentrum Halland på Högskolan i Halmstad

Glöm inte att anmäla dig i formuläret nedan, senast den 2 maj!

Rebecca Sellergren och Pierre Elzouki

Rebecca Sellergren och Pierre Elzouki, Innovation Jam 2 februari.

Rebecca Sellergren och Pierre Elzouki

Rebecca Sellergren

Rebecca Sellergren

Rebecca Sellergren är konferencier på Innovation Jam, annars arbetar Rebecca som moderator, skådespelerska och kulturkoordinator. I och med hennes tillhörighet till nätverket Dramalogen tillhör det hennes vardag, att med kulturen som verktyg, arbeta med uppdragsgivare som önskar kreativa seminarier för sina anställda exempelvis på teman som bemötande, svåra samtal och övrig fortbildning. Rebecca har även medverkat på underhållningsevent och livar gärna upp tillställningen tillsammans med kollegor från Dramalogen.

Sarah Fredriksson

Sarah Fredriksson

Sarah Fredriksson är doktoranden som blev entreprenör. Det började med en ingenjörsutbildning och efter avslutat examensarbete i Zimbabwe fortsatte hon med en forskarutbildning hemma i Sverige. Passionen och nyfikenheten ledde henne därefter in på en helt ny bana som entreprenör. Hon har grundat och drivit bioteknikföretaget Genovis och dess dotterbolag i Sverige och USA.

Sarah arbetar i dag som vd för Edvince, ett bolag som utvecklar ett nytt läkemedel för att minska skador vid stroke. Hon är också engagerad i styrelsearbeten i andra innovationsbolag och nyligen invald i IVA (Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien).