Förenkla din vardag genom ett Microchip-implantat (RFID)

Bli en digital early adopter

 

Möjlighet till microchip-implantat i handen

Den 7:e december mellan kl 12:15-13:45 har du möjlighet att chipa dig själv på Region Halland i Halmstad, Regionens hus Borgsalen. Eventet genomförs av företaget Tylcon Technology AB i sammanfaller med Julkompassen.

Anmälan är stängd.

 

Vad kan jag använda chipet till idag?

Ett Microchip-implantat kan ersätta vissa fysiska kort, RFID-taggar och nycklar. Du kan t ex använda chipet till; passagesystem i bostaden eller på jobbet, identifiera dig mot kopieringsmaskinen, göra digitalt visitkort, dela dina kontaktuppgifter, komma in på vissa friskvårdsanläggningar eller använda som biljett när du åker med SJ. Det utvecklas även fler och fler områden där chipen kommer att kunna användas i framtiden. Observera att de Microchipen som vi använder stödjer en viss standard och det är därför viktigt att du själv tar reda på vad du ska använda chipet till och att det fungerar utifrån den chiptypen vi använder (se nedan).

Hur går det till att få ett Microchip-implantat?

Microchipet sätts in med en steril engångsinjektor i mjukdelen vid tumvecket och placeras precis under huden och det tar bara några sekunder att utföra.

Vilken typ av chip är det som används?

Det chip som används är NTAG216 för 13.56 MHz-frekvensen. Chipet är 2×12 millimeter och är gjort av hållbart biokompatibelt glas. För att kunna läsa eller skriva till chipet behöver du en androidtelefon med NFC (vanligtvis Samsung). Om du exempelvis vill använda det till passagesystem behöver passagesystemet stödja MiFare standard.  Du måste själv ansvara för att Microchipet stödjer de behov och tekniska förutsättningar du har.

Kan jag bli spårad?

Nej, till skillnad från din mobiltelefon och internethistorik är implantatet är ett passivt chip utan egen strömförsörjning och sänder inga signaler om sin position.

Vad kostar det?

Vi erbjuder de första tio kunderna som anmäler sig ett pris på 1 300 kronor och resterande betalar 1 450 kronor.

Hur anmäler jag mig?

Din anmälan gör du här. Anmälan är bindande och du kommer få en bekräftelse via e-post. Anmälan är stängd.

Observera att eventet sker i samband med Julkompassen vid Region Halland i Halmstad. Läs mer här.

Hur betalar jag?

Betalning görs i samband med chipningen och görs med kort eller Swish.

Frågor?

Du får gärna ställa frågor inför eventet till at@tylcon.se.

 

Du kan läsa mer om RFID-implantat på följande länkar:

http://biohacking.se/allt-om-rfid-implantat/

http://teknikdygnet.se/2017/03/23/microchip-implantat-infors-hos-frivilliga/